SalesPro - Virtuális Gépek

SalesPro - Virtuális gépek

A SalesPro projek célja az volt, hogy létrehozzunk egy nyílt forráskódú megoldásokon alapuló rendszert, mely megvalósítja a következőket:

  • Egy modern és teljesértékű webáruház-rendszert (Magento).
  • Az ügyfelek és a kereskedelmi szolgáltatások kielégítéséhez egy megfelelő háttérrendszert biztosító vállalatirányítási (OpenERP) megoldást.
  • A két rendszer közötti összeköttetés legyen megoldva, így az adatok szinkronizációja könnyen és gyorsan elvégezhető legyen (Openlabs Connector).
  • Legyen magyarnyelvű fordítottsága a fent leírt rendszereknek.
  • Valamint az EU pályázatokban megfogalmazott informatikai követelményeknek mindenben feleljen meg a létrehozott megoldás.

Mivel a rendszer fejlesztése és a kész rendszerek működtetése külön-külön megoldást kíván, ezért három részre kellett bontani a létrehozandó rendszereket.

Biztonsági okból (egy IP cím, egy SSL tanusítvány engedélyez), valamint mert egy induló vállakozásnak még nincs minden esetben szüksége a vállaltirányítási rendszer bevezetésére is, ezért a webáruházat kiszolgáló rendszert, és a vállaltirányítást megvalósító rendszert, különálló Ubuntu virtuális rendszerekre helyeztük.

A fejlesztésekhez kialakított SalesPro-DEV rendszer egy virtuális gépen belül biztosítja az OpenERP vállaltirányítási és a Magento webáruház használatát, mely időt és erőforrásokat spórol meg a gyorsabb fejlesztések elvégzéséhez.

A fejlesztői rendszer tartalmazza a webáruházak megtervezéséhez és adatokkal való feltöltéséhez kialakított SalesPro-WPCD munkafüzetet is.

Mindhárom megoldás alapjának az Ubuntu 10.04 operációsrendszert választottuk:

SalesPro-DEV-2.0-Ubuntu-10.04 + SalesPro-WPCD

SalesPro-OERP-2.0-Ubuntu-10.04

SalesPro-STORE-2.0-Ubuntu-10.04

 

Tags: